Els infants de dues escoles públiques han investigat sobre el model de consum actual, les seves conseqüències i han buscat, al seu municipi, comerços i projectes on consumir de manera més responsable. 

 

La Vida dels Jocs i de les Joguines és un dels projectes estrella d’Espai Ambiental i que, des de fa ja anys, acosta als infants i les famílies la realitat sobre el model de consum actual utilitzant les joguines com a centre d’interès. A partir d’aquests objectes tan estimats, explorem d’on venen, com i qui les fabrica i les implicacions per les persones i el medi ambient. Els infants reflexionen i investiguen sobre les alternatives possibles i busquen al seu municipi comerços, projectes i equipaments que facilitin un consum més responsable. L’objectiu és elaborar una guia per compartir amb la ciutadania tota la informació treballada i facilitar l’accés a un consum més responsable i sostenible de joguines. 

 

La Vida dels Jocs i de les Joguines a Martorell

Durant aquesta tardor, infants de les escoles Mercè Rodoreda i Lola Anglada han participat en el projecte, que ha conclòs amb un mapatge per tot el poble per tal de llistar les opcions existents de consum responsable. 

Finalment, s’ha editat i presentat  la Guia, que es va realitzar dins de la Jornada pels Drets dels Infants el passat diumenge 20 de novembre. A més, s’han desenvolupat activitats de consum responsable de joguines a altres escoles i equipaments del municipi, socialitzant així tot el coneixement i aprenentatges elaborats pels infants participants. 

Durant el mes de desembre, infants de la resta d’escoles tindran la oportunitat de descobrir la Guia i participar en activitats sobre consum responsable de joguines i reparació, reutilització i creació de les seves pròpies joguines. 

 

Podeu consultar la Guia aquí

 

Els infants tenen molt a explicar! Si vols que el teu municipi tingui la seva Guia de Consum Responsable de Joguines, escriu-nos a info@espaiambiental.coop