El projecte

Tal i com us explicavem fa uns mesos, durant el trimestre de tardor hem estat desenvolupant activitats amb infants de cicle superior de primària d’escoles públiques de la ciutat de Barcelona, amb els quals hem treballat la problemàtica dels residus i la gran complexitat del model de consum de joguines, així com totes les seves conseqüències i les alternatives que ens ofereix el Consum Responsable. 

Aquest projecte, basat en la metodologia d’Aprenentatge i Servei, no buscava només que els infants poguessin conèixer tots aquests fets, sinó també que aportessin la seva participació per oferir algun servei a la comunitat. Així que, conjuntament, hem elaborat la nova edició de la Guia de Consum Responsable de Joguines i els participants han buscat, en el seu territori, entitats, comerços, equipaments,… que faciliten aquest tipus de consum.

 

La Guia

A la Guia trobareu informació sobre el Consum Responsable i totes les alternatives que tenim per consumir joguines de manera més responsable: podem intercanviar-les, comprar-les de segona mà, buscar aquelles joguines fabricades a prop o bé de materials sostenibles com el suro, la tela o la fusta, entre moltes altres. 

I, finalment, la gran feinada dels infants participants: trobareu un gran mapa de la ciutat de Barcelona amb tots aquells equipaments, comerços i iniciatives que promouen un consum més responsable, classificats per les diferents categories i ubicats en el mapa perquè els pugueu trobar ben fàcilment. 

Podeu descarregar la guia aquí i ben aviat podreu trobar-la a equipaments municipals!

Aquest projecte d’Aprenentatge i Servei es fa gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya. 

 

Si ets d’una escola i vols participar, escriu-nos a info@espaiambiental.coop . Volem continuar ampliant la guia!