Aquest mes, coincidint amb el Dia Internacional del Joc que se celebra el 28 de maig, es realitza una nova edició del projecte barceloní Renova les teves joguines. Aquesta iniciativa, emmarcat dins del Renova que també inclou projectes d’intercanvi de roba, busca promoure l’intercanvi d’objectes per tal de reduir-ne el consum.

Tenint en compte les tones de joguines que es tiren en la nostra societat i que moltes estan gairebé noves o en molt bon estat, l’intercanvi esdevé una estratègia clau per evitar que els infants consumeixin tantes i tantes joguines noves, ajudant a disminuir la gran despesa energètica i de recursos que suposa la seva fabricació i els posteriors residus quan aquesta deixa de ser utilitzada.

El projecte funciona d’una manera molt senzilla i dinàmica, facilitant la participació de la ciutadania. Els infants porten les joguines que ja no utilitzen a algun dels punts d’intercanvi; allà revisaran les joguines, que han de complir unes característiques bàsiques (per raons d’higiene i seguretat) i, a canvi, els donaran els punts renova: un cupó amb una puntuació amb la qual podran aconseguir altres joguines els dies dels intercanvis.

Un dels aspectes més interessants és que aquests renoves es poden utilitzar a qualsevol dels centres que participen en la campanya, permetent així trobar una joguina adient per cada infant i promovent el dinamisme social, convidant als ciutadans a participar més enllà dels seus espais habituals.

Igual que el Renova la teva roba i el Renova la teva roba jove, el Renova les teves joguines té dues edicions anuals: al maig i abans del Nadal, edició amb una participació molt important: en la darrera es van adherir i participar en la campanya 25 centres. 25 llocs on intercanviar aquelles joguines que ja no utilitzem allargant la seva vida útil.

Els centres que participen en aquesta edició del maig són:

  • El Centre de la Platja.
  • Espai Lúdic Ambiental per Famílies Parc de la Ciutadella.
  • Casal Infantil Fort Pienc.
  • Casal Infantil i Centre Cívic La Sedeta.
  • Ludoteca- Casal de Barri Can Travi.
  • Aula d’Educació Ambiental de les Corts (Centre Cívic Can Deu)
  • Ludoteca Guitard.
  • Ludoteca La Tardor.
  • Casal de Barri Antoni Miró Peris.
  • Casal Infantil Ciutat Meridiana.

 

Podeu consultar les dates i horaris de cada centre en aquest llibret informatiu. 

Trobareu més informació de com i on intercanviar joguines, en aquesta web. 

Us agrada tant com a nosaltres? Us animeu a intercanviar?