Una de les coses que més sorprenen als infants amb els quals fem projectes sobre consum responsable de joguines és el destí d’aquestes joguines quan no les volen. Moltes famílies, quan no tenen a qui donar-li, les porten als punts verds o deixalleries, estiguin senceres o trencades. D’aquestes joguines es seleccionen les que encara tenen vida i poden acompanyar a un altre infant i, per tant, es reutilitzen.

Però que passa amb les joguines trencades, ja sigui les que portem al punt verd o llencem al contenidor de rebuig?

Doncs que, com qualsevol altre objecte que no es recicla, acaba en abocadors o incineradores, acumulant-se entre tones de deixalles durant segles, malmetent el medi ambient i la nostra salut.

Per tant, les joguines no es reciclen. Però, quin és el motiu?

Principalment els materials amb els quals estan fabricades i la barreja dels mateixos. La gran majoria de joguines que comprem estan fetes de plàstics, barreges de materials o mala qualitat, el que imposibilita que es pugui processar per fer nous plàstics que reutilitzar. Però no només passa amb el plàstic, també amb les teles o amb el cartró plastificat els trencaclosques o jocs de taula. 

Per això és tan important que allarguem la via útil de les joguines, ja que un cop fetes deixalles, no podrem aprofitar els seus materials. Podem allargar-la cuidant-les, netejant-les bé, intercanviant-les, venent-les de segona mà… i així reduir el volum de residus que generem!

 

Si vols saber més sobre consum responsable de joguines, consulta els recursos que oferim de manera gratuïta aquí