Fa uns mesos vam iniciar, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i la Generalitat, el projecte Joguines vives, que té com a objectiu la recuperació, reparació i comercialització de joguines de fusta llençades als punts de recollida del punt verd, a més del càlcul de l’impacte ambiental d’aquest.

Així que ja fa un temps que a l’Hospital de les joguines no paren quietes: moltes joguines necessiten les seves mans expertes per tal de tornar a la vida d’algun infant. I teníem moltes ganes d’ensenyar-vos una mica l’abans i el després d’aquestes joguines.

A l’arribar a l’Hospital, cada joguina s’examina detalladament per determinar quin tipus de reparació necessita: la substitució o fabricació d’alguna peça, polir, repintar, … Després, es posa en marxa la reparació.

Teniu tantes ganes com nosaltres de veure les joguines?

 

Com podeu veure, el canvi en aquest avió de fusta és increïble. A més del canvi d’algunes peces com les rodes o la barra d’unió entre les rodes del davant, aquest avió es va netejar amb profunditat, es van assegurar les unions de les diferents peces, es va polir i es va pintar sencer. Quin goig que fa!

 

Una altra de les opcions és la creació de noves joguines a partir de diferents peces, com el cas d’aquesta caixa d’eines que, després de polir-la i repintar-la, s’ha transformat en un cistell amb fruites i un ganivet per poder tallar-les. Oi que ha quedat maquíssima?

 

El cas d’aquestes pales de tenis taula va ser més senzill: polir bé, repintar i ja estaven llestes per tornar a jugar!

Aquesta és sols una petita mostra de totes les joguines que estan sent recuperades gràcies a aquest projecte i que, ben aviat, tornaran a estar en les mans d’un infant amb ganes de jugar. Estigueu ben atents perquè aviat les podreu comprar!

Inscriu-te al butlletí per estar al dia del projecte, saber on podràs comprar les joguines reparades, i assabentar-te dels tallers de reparació de jogunes que oferim!

I encara teniu l’opció d’aconseguir el conte de la Tom enviant un correu a info@espaiambiental.coop