En siguem o no conscients, moltes de les joguines que regalem als infants estan carregats de simbolisme. Simbolisme que transmet uns valors, sovint representatius dels valors dominants a la societat.

Aquests simbolisme es pot detectar fàcilment en totes aquelles joguines que representen tasques de cura i manteniment de la llar i que, fins fa pocs anys, era gairebé impossible trobar-los en un color que no fos rosa. Però també ho podem detectar en altres joguines, a vegades de forma més subtil, però gairebé sempre, present. Per aquest motiu, encara és difícil trobar ninos o nines que no tinguin la pell clareta. O amb diversitat funcional.

Així que avui volíem parlar-vos d’algunes joguines que incorporen valors i simbolismes positius, destinats a construir una societat més diversa i justa.

 

Friends

Aquests 6 ninos de Miniland Educational fets amb plàstic representen una gran varietat d’edats i capacitats, facilitant que la diversitat real de la nostra societat estigui representada als jocs infantils.

 

GoldieBox   

Moltes de les joguines de construcció estan dirigides clarament a nens i és veu molt clarament en els dissenys i construccions. Goldiebox pretén trencar amb això i acostar a les nenes a la enginyeria a través de la Goldie, una nena inventora!

Un conte introdueix a les nenes en una història que hauran de resoldre per continuar avançant en l’aventura narrada, perfecte per introduir-se en conceptes d’enginyeria, un sector on les dones encara són una minoria.

 

 

Lego Friends – Centre de rescat

En un món molt acostumat a maltractar als altres animals, Lego treu una edició de Lego Friend d’un centre de rescat d’animals marins. Gestionat per dues noies, hi ha espai d’observació, quiròfan i diferents sales de cura i repòs.

Una magnífica oportunitat perquè els infants també juguin a cuidar i ajudar als altres animals.

 

Consumir joguines de manera responsable també inclou els valors que transmeten. Consulta el Manifest de famílies consumidores responsables de joguines per conèixer altres accions de consum responsable de jocs i joguines i comparteix la publicació amb qui creguis que li pot interessar!