Ara que s’acosta Sant Jordi i ens prenem un temps especial per buscar i triar un llibre o conte pels nostres afectes, us volem compartir un parell d’idees per fer del Sant Jordi una festa més sostenible

 

  • Regalar contes de segona mà: Són moltes les opcions per fer-nos amb un conte de segona mà, desde les cada vegada més habituals botigues o plataformes virtuals d’intercanvi o compra-venda d’objectes de segona mà, així com en infinitats de mercats d’intercanvi o projectes com el Renova les teves joguines, on també es poden intercanviar contes (però per participar-hi haureu de ser previsores, funciona dos cops l’any). 
  • Fixar-nos en les edats recomanades: Per assegurar-nos que sigui adient per l’infants, podem ajudar-nos en les edats recomanades que acostumen a incloure els contes i llibres infantils, habitualment a la contraportada. Aquesta informació ens pot fer molt útil per descartar contes molt complicats o massa senzills en funció de l’edat i regalar un conte que agradi i atrapi a l’infant. 
  • Buscar contes amb valors possitius i transformadors, que convidin als infants a promoure el canvi social tan necessari, com la sostenibilitat, la participació, l’equitat, la democràcia,…Un exemple és el conte de “La Tom va a l’hospital de les joguines”,  que va sortir d’aquest mateix projecte i en el qual van participar moltes persones que el van fer possible. És un conte dirigit als infants més petits que promou l’amor cap a les joguines amb molta història, fomentant la reutilització de les joguines i l’amor cap a elles, per tal d’allargar la seva vida útil. 
  • En comptes de les tradicionals roses, podeu optar per detalls més sostenibles, com les roses de paper o ceràmica que venen un munt d’associacions sense ànim de lucre, regalar plantes en testos, que duren molt més temps. I, si si o si voleu la tradicional rosa, busqueu aquelles de proximitat, cultivades ben a prop nostre!

 

Ja veieu, 3 petites accions que ens ajuden a transformar tradicions tan maques com Sant Jordi per fer-les encara més maques i especials!

 

Si vols un conte de la Tom, pots fer-ho enviant un correu a info@espaiambiental.coop