En unes setmanes, torna una de les grans iniciatives que promou el consum responsable de joguines: comença una nova edició del projecte barceloní Renova les teves joguines. Aquesta iniciativa, emmarcat dins del Renova que també inclou projectes d’intercanvi de roba, busca promoure l’intercanvi d’objectes per tal de reduir-ne el consum.

Tenint en compte les tones de joguines que es tiren en la nostra societat i que moltes estan gairebé noves o en molt bon estat, l’intercanvi esdevé una estratègia clau per evitar que els infants consumeixin tantes i tantes joguines noves, ajudant a disminuir la gran despesa energètica i de recursos que suposa la seva fabricació i els posteriors residus quan aquesta deixa de ser utilitzada.

El projecte funciona d’una manera molt senzilla i dinàmica, facilitant la participació de la ciutadania. Els infants porten les joguines que ja no utilitzen a algun dels punts d’intercanvi; allà revisaran les joguines, que han de complir unes característiques bàsiques (per raons d’higiene i seguretat) i, a canvi, els donaran els punts renova: un cupó amb una puntuació amb la qual podran aconseguir altres joguines els dies dels intercanvis.

Un dels aspectes més interessants és que aquests renoves es poden utilitzar a qualsevol dels centres que participen en la campanya, permetent així trobar una joguina adient per cada infant i promovent el dinamisme social, convidant als ciutadans a participar més enllà dels seus espais habituals.

 

 

Podeu consultar les dates i horaris de cada centre en aquest llibret informatiu. 

Trobareu més informació de com i on intercanviar joguines, en aquesta web. 

Us agrada tant com a nosaltres? Us animeu a intercanviar?