Ja està aquí Sant Jordi i tot es va omplint de contes i llibres! Igual que les joguines, els contes acostumen a patir accidents en mans infantils, especialment quan encara són petits.  

Moltes vegades són fàcils de reparar. Això ens permetrà gaudir dels contes molt més temps i allargar la seva vida útil compartint-los amb amistats o a punts d’intercanvi de llibres.  

Una pàgina solta. Acostuma a passar amb llibres encolats amb moltes pàgines. En aquest cas, una petita línia de pega a la línia vertical central abans de tornar a inserir la pàgina funciona molt bé. Per assegurar-vos el resultat, deixeu el conte reposar un parell de dies amb una mica de pes a sobre.  

Una gina trencadaA vegades una estripada pot deixar una pàgina trencada per la meitat. Una tira de cel·lo ens ajudarà a unir les dues parts. Assegureu-vos que l’estripada queda just al mig de la cinta i que l’alliseu bé. Si l’estripada és molt gran, podeu posar celo a les dues cares de la pàgina per reforçar-la.  

Una pàgina irrecuperable. Amb els infants a vegades passa. En aquest cas, sempre que sigui possible, podeu escanejar-la, imprimir i seguir el procediment per reparar una pàgina solta.  Si això no és possible, també podeu refer la pàgina vosaltres mateixes o amb els infants i, també, seguir el procediment per reparar una pàgina solta per incloure-la al conte.  

Una coberta feta malbé. En aquest cas hem d’anar per parts. Necessitarem un paper suficientment gran per cobrir coberta, llom i contracoberta, i pega. Començarem per marcar-lo per les línies de llom, on posarem pega per unir-lo. Deixarem el llibre un parell de dies amb pes a sobre per què la pega s’assequi bé. Després enganxarem el paper a les cobertes i també el deixarem uns dies amb pes. Per acabar, escriurem el títol del conte a la coberta i al llom.  

 

Fins i tot amb objectes tan delicats com els contes i llibres tenim opcions de reparació.  

No és magnífic que podem arreglar-los i continuar gaudint d’ells amb els infants de casa? 

Inscriu-te al butlletí per estar al dia dels tallers de reparació de jogunes que oferim!