Els dies abans de començar un nou curs, acostuma a ser un moment de posada a punt i preparació de tot el que necessitem. I és també un moment perfecte per fer una bona neteja de les joguines.

En primer lloc, podem aprofitar per fer una bona selecció d’aquelles joguines que utilitzem i pensar en què farem amb aquelles que no fem servir: les podem intercanviar, regalar, portar algun centre de lleure o donar-les a entitats socials.

També és un bon moment per revisar les joguines que decidim quedar-nos, per comprovar que estiguin en bon estat i saber si alguna necessita alguna petita reparació.

Amb la nostra selecció feta i les reparacions pertinents, arriba el moment de la neteja! És molt important que les joguines estiguin netes per diversos motius, sent la salut dels infants la més important: les joguines tenen vides intenses, passen per terra, per boques, per dutxes i per infinitat de llocs. Fer una neteja periòdica ens ajudarà a eliminar la brutícia i bacteris diversos. A més, aquests mateixos bacteris i brutícia participen activament en el deteriorament dels materials, fent imprescindible un bon manteniment si volem allargar la vida de les nostres joguines.

Però, com les netegem?

La gran varietat de materials i composicions que s’utilitzen en la fabricació de joguines fa que cadascuna sigui especial, per això hem intentat resumir la informació més important en funció dels materials:

Joguines de tela i peluixos: Aquest tipus de joguines gairebé sempre es poden posar a la rentadora. Fixeu-vos en l’etiqueta per conèixer les especificacions. També podeu rentar-les a mà i és molt important deixar-les eixugar bé al sol. Si tenen molta pols, traieu-li abans sacsejant-les bé. Podeu afegir vinagre al cicle de la rentadora per assegurar una bona desinfecció.

Joguines de fusta: Traieu bé la pols amb un plomall i després prepareu una barreja de vinagre de vi blanc i aigua tèbia per netejar-les amb un drap humit amb la preparació de vinagre. Assegureu-vos que s’assequin bé al sol.

Joguines de cartró: Traieu bé la pols amb un plomall i després passeu-li un drap una mica humit fent moviments circulars. No us excediu amb l’aigua o podreu fer malbé la joguina.

Joguines de plàstic: Si en teniu, podeu rentar-les al rentavaixella a no ser que s’especifiqui el contrari a les especificacions de la joguina. En aquells casos que això no sigui possible, com el cas de joguines elèctriques o electròniques, podeu fer servir la mateixa solució de vinagre utilitzada per netejar joguines de fusta, després de treure-li la pols.

Si realitzeu una neteja periòdica de les joguines, aquestes us duraran moltíssim i aconseguireu allargar la seva vida útil!

 

No saps què vol dir allargar la seva vida útil? Esbrina-ho aquí i apunta’t al butlletí  del projecte per estar informada de totes les novetats i activitats.